مشاوره : 7561 117 0917
پایه چراغ خیابانی روشنایی چیست ؟


: 3803

پایه چراغ خیابانی روشنایی یا ( Street Light Poles ) در کنار برج نوری یا برج روشنایی ، تقریباً یکی از مشهودترین و اصلی ترین ابزارها و سازه های روشنایی شهری است که از دیرباز مورد توجه و در دستور کار مدیران شهری بوده است .

پایه چراغ خیابانی روشنایی چیست ؟
پایه چراغ خیابانی روشنایی یا ( Street Light Poles ) در کنار برج نوری یا برج روشنایی ، تقریباً یکی از مشهودترین و اصلی ترین ابزارها و سازه های روشنایی شهری است که از دیرباز مورد توجه و در دستور کار مدیران شهری بوده است . این محصول ویژه و خاص جهت نورپردازی محیطی در محل های حساسی چون خیابان ها ، اتوبان ها ، بزرگراه ها ، فضاهای باز شهری ، کارخانجات ، فضاهای صنعتی ، پارکینگ های ماشین و کاربر داشته ، امنیت این اماکن را در تاریکی شب تامین می کند . جهت معابر کوچکتر و محیطهایی نظیر پارکها از پایه چراغ هایی با ارتفاع کمتر ( حدود 3 متر ) استفاده می شود که پایه چراغ پارکی نامیده می شوند .

فارغ از انواع ، مدل های تولید و مشخصات فنی پایه چراغ خیابانی روشنایی ، به طور کلی در طراحی این محصول نکات ویژه ای وجود دارد که حتماً باید رعایت شود . در ذیل به تعدادی از آنها اشاره می کنیم .

نکات مهم در طراحی پایه چراغ خیابانی روشنایی :
تعیین ارتفاع درست سازه بر مبنای نور مورد نیاز موقعیت جغرافیایی ، مقدار ترافیک و تردد افراد
تعیین مشخصات فنی درست ( ضخامت ورق ، نوع چراغ ها ، نوع فونداسیون و حجم آن ، نوع پوشش ، دهانه پایین و بالا و … )
تعیین فاصله درست نصب پایه ها نسبت به هم و تامین پایه ها به تعداد لازم
ایجاد طیف نور با لوکس ، دانسیته و حجم مناسب و به صورت یک دست و یکنواخت در بهترین حالت خود ، به صورتی که خیرگی و سایه محسوسی را ایجاد نکند .
در حد امکان ، قرار نگرفتن منبع نوری در مقابل دید راکبین و رهگذران
متناسب با بادهای منطقه ای و نیروهای محیطی و جغرافیایی محل
رعایت جنبه های ارگونومی محیطی : تاثیر درست و مثبتی که طراحی مناسب محیط کار ، تجهیزات ، سطح ایمنی و بهداشت در رضایت و بهبود بهره وری دارد ارگونومی نامیده می شود .
رعایت جنبه های فیزیولوژی محیطی : تاثیر عوامل محیطی مثل روشنایی ، صدا ، رطوبت ، گرما ، سرما و … بر فیزیولوژی بدن انسان دارد .
بررسی محیط از نظر وجود موانع طبیعی مثل درخت و تپه ماهور
تعیین تعداد براکت ( دستک ) مورد نیاز و تعیین دقیق جهت آنها
پایه چراغ خیابانی

 

انواع پایه چراغ خیابانی روشنایی :
از نظر ظاهری پایه چراغ خیابانی روشنایی در دوسته کلی ساده و دکوراتیو تولید می شوند .

پایه چراغ خیابانی ساده :
پایه های ساده از جنس فولاد ST37  بوده که با مذاب روی ( گالوانیزه گرم ) یا رنگ های هوا خشک ( اپوکسی ) پوشانده می شوند . در جاده های بین شهری که نیاز به دکوراسیون کردن و زیبایی خاصی نیست از این نوع پایه ها استفاده می شود . از نظر قیمت و صرفه  اقتصادی هم ، دارای قیمت پایین تر بوده و مقرون به صرفه تر هستند . این پایه ها می توانند در دو حالت پایه چراغ لوله ای و پایه چراغ چند وجهی تولید شوند .

پایه چراغ خیابانی دکوراتیو :
پایه چراغ دکوراتیو  علاوه بر تمام مشخصات فنی و اصولی که ذکر شد ، دارای شکل ظاهری بسیار مدرن و چشم نوازی هستند و از متریال های لوکس تری هم در تولید آنها استفاده می شود . عموماً سطح مقطع آنها به وسیله کاورهای چدنی ( داکتیل ) یا آلومینیومی پوشانده می شود . این کاورها قبلاً به وسیله نرم افزار های قدرتمند و طراحان زبر دست طراحی و ریخته گری می شود و دارای اشکال بسیار به روز و دارای تناسب گرافیکی با محیط پیرامونش می باشد .

قیمت پایه چراغ خیابانی روشنایی :
به علت تشابه در متریال و استفاده از طرح های مشابهی که کارخانجات تولید تجهیزات روشنایی در کشور استفاده می کنند ، معمولاً پایه چراغ ها خیلی تلرانس و تفاوت قیمتی فاحش ندارند ، اما جدا از بحث بعضی از سود جویان که همواره برای کسب سود بیشتر کیفیت را فدای قیمت پایین تر می کنند ، تفاوت قیمت درست تابع مواردی است که در ذیل عنوان می شود :

ضخامت ورق استفاده شده در سازه
نوع خم و کیفیت خمکاری
تعداد قطعات تشکیل دهنده سازه ( 2 تکه یا سه تکه )
نوع و کیفیت گالوانیزه
اندازه مقطع پایین و بالا
وزن سازه
تعداد براکت
نوع رنگ کاری و مارک رنگ استفاده شده
تعداد سفارش
در صورت دکوراتیو بودن ، جنس آلومینیوم و چدن استفاده شده
نوع وات و برند چراغ به کار رفته در پایه
با توجه به توضیحات فوق می توان این مطلب را دریافت که تولید این پایه ها امری کاملاً علمی ، تخصصی ، فنی و تجربی است ، لذا دوستان محترم که متقاضی خرید همچین پایه هایی هستند ، لطفا! به هنگام خرید و استعلام قیمت ، حتماً سعی کنند با مشخصات فنی مشخص شده دقیق ( Details ) به صورت فنی و با دید باز اقدام به قیمت گیری کنند .

پایه چراغ خیابانی گالوانیزه

تولید پایه چراغ خیابانی روشنایی :
تولید پایه چراغ های خیابانی بسته به شرایطی که ذکر شد و نظر کارشناس مربوطه می تواند در ارتفاع بین 6 الی 12 متر صورت گیرد . سطح مقطع این پایه ها در دو نوع دایره ای ( لوله ای ) و چند وجهی ساخته می شود .

نحوه مونتاژ پایه ها هم بسته به نوع و سبک سفارش در دو نوع اورلپ ( همپوشان یا در هم رفتگی ) و جوشکاری شده می باشد . پوشش بدنه سازه نیز در دو حالت گالوانیزه گرم ( غوطه ور شدن در وان مذاب روی ) با قطر 80 میکرون و یا استفاده از رنگ اپوکسی هواخشک می باشد، که هر کدام مزایا ، معایب و همچنین قیمت مخصوص به خود را دارند که در اینجا خیلی وارد این مقوله نمی شویم .

براکت یا دستک نگهدارنده چراغ ها بسته به مقصود و هدف ما از نواحی نورپردازی می نواند به صورت یک طرفه ، دو  طرفه و چهار طرفه تعبیه شود .

نصب پایه چراغ خیابانی روشنایی :
نصب پایه چراغ خیابانی مثل بقیه سازه های روشنایی در دو مرحله انجام می گیرد :

اجرای فونداسیون
مونتاژ و علم کردن پایه
فونداسیون پایه چراغ خیابانی را می توانید به دو حالت فونداسیون ریختگی و فونداسیون آماده تهیه کنید . نوع و ابعاد فونداسیون بستگی به ارتفاع سازه ، وزن سازه ، نوع خاک محل نصب ، میزان نیروهای وارده خارجی به سازه ( از قبیل شرایط آب و هوایی ) دارد .

مدلهای پایه چراغ خیابانی روشنایی :
جهت رویت انواع مدلهای پایه چراغهای خیابانی و اطلاعات فنی ذقیق آنها روی لینک پایه چراغ خیابانی و جهت رویت نمونه کار پایه چراغ خیابانی را کلیک کنید . برای عزیزانی که از کشور عراق این مقاله را مطالعه می کنند ، خواندن مقاله پایه عراقی لوله ای تیر برق مشبک را پیشنهاد می کنیم .

آدرس ارتباطی ما

آدرس دفتر : خیابان قاآنی شمالی پلاک165
تلفن: 07132341694
و 07132308865
کارخانه شهرک صنعتی بزرگ شیراز 
071-37742153
موبایل : 09171177561

پست الکترونیک: info@tabeshgostaran.com